dinsdag 2 januari 2007

Oud & Nieuw tussen de rijstterrassen

Na 3 afgesloten van de buitenwereld, hier even een bericht.
We zitten momenteel in Sagada in een klein restaurant waar ze internet hebben. Helaas nog geen foto's maar even een kort verslag.
Nadat we volgens planning in Manila zijn aangekomen, was het even zoeken waar Yvonnen was. Wanneer je hier iemand bij de gate wil opwachten, moet je daar voor betalen. We dachten eerst dat ze er dus nog niet was. Uiteinlijk bleek dat we iets verder moesten lopen waar een enorme menigte achter hekken stond te wachten. En jawel daar was Yvonne met 3 collega's.
Snel gingen we met een busje naar de andere luchthaven, hier haalden we nog 2 collega's op.
Vervolgens begonnen we aan een helse busreis van 15 uur naar Banaue. Om 01:30 's nachts kwamen we eindelijk aan en konden we gelukkig nog het hotel in. (Een primitief klein kamertje)

De volgende dag konden we gelukkig wat uitslapen, alleen door de jetlag hebben we toch nog de halve nacht wakker gelegen. Op 31 dec. zijn we per jeepney naar Batad gereden, of eigenlijk eerder gestuiterd. Na 2 uur over een minder dan een boeren landweg vol met kuilen, kwamen we aan de top van een berg vanaf waar we nog 1 uur te voet moesten afdalen door een tropisch regenwoud. Toen we aankwamen en het uitzicht op ons netvlies lieten schijnen vielen onze monden zowat open, adembenemend!

We sliepen in een eenvoudig hotel, zonder douche, alleen een emmer met water en een bakje naast het toilet voor gedeeld gebruik. Alles wat hier is, komt dus ook te voet. Toch was het eten lekker en genoeg bier. In de loop van de avond was het gezelschap met collega's en vrienden van Yvonnen compleet. We waren met een gezellige, internationale groep van 20 personen. Om 12 uur hebben we het nieuwe jaar ingeluid met onze champage en Filippijns vuurwerk.

Op 1 januari hebben we een schitterende wandeling gemaakt naar een waterval, een toer van 2 uur dwars door de rijstterrassen en rimboe. Hoewel de temperatuur meevalt, is de luchtvochtigheid erg hoog en zweet je dus erg snel. Erg vermoeiend dus. Die avond gingen we dan ook vroeg slapen.

Vandaag 2 januari zijn we 's ochtend om 10 uur aan de weg terug naar Banaue begonnen. Heuvel op, hobbel de bobbel in de jeepney. Vanuit Banaue zijn we doorgereisd naar Sagada waar we nu net een maaltijd hebben gehad. Helaas kwamen we in het donker aan, waardoor we het prachtige uitzicht hebben moeten missen. Misschien zien we dit morgen nog als we doorreizen naar Baguio. Morgenochtend eerst nog even een wandeling langs de "hanging coffins" en door een grot.

PS. Het bloggen via mijn gsm is helaas nog niet gelukt, ook smsjes naar NL komen niet door. We proberen dit nog als we meer in de bewoonde wereld zitten.
Ik heb wel een lokaal nummer: +64 928 333 58 44

3 reacties:

 • Hey broertje en Angelique!

  Happy New Year / Bonne Annee!!!!

  Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen en de eerste dagen hebben overleefd! Wouter, op die kleine foto leek het net of je een bom op je schoot had in het vliegtuig.....hahaha. Maar na beter te hebben gekeken zag ik 2 schitterende delfts blauwe huisjes! Ga je ze nu sparen....?? Leuk voor op de vensterbank ;-)

  Klinkt vermoeiend maar ook erg mooi jullie trip. Hadden jullie nog oliebollen meegenomen?

  Hier alles koek en ei. Niet zo lekker weer, beetje deprimerend. Oud & Nieuw was errug gezellig... Beetje veel gegeten de afgelopen maand dus ben begonnen met de goede voornemens, ao. het lozen van wat kilo's. Hoe is het met jullie kilo's. Vliegen ze er al door het pikante eten en de reizigersdiarree of nog geen last van gehad?

  Morgen vertrekt Cyril weer en moet ik echt keihard aan de studie. Heb behoorlijke tentamenstress, maar ja zal wel goed komen.

  Nou, zet maar snel weer wat leuke foto's op jullie blog met nog wat spannende verhalen.

  Good travels and stay safe!

  Liefs & bisou

  Sietske & Cyril

  Door Anonymous Sietske, Op 2 januari 2007 23:13  

 • greetz aan Anz. en Yvonne!
  PS. zeg, eerst effe spellingscheck over je verhaaltje heen halen voordat je 't verstuurd (of analoge spellingscheckers inzetten die luisteren naar de naan Angelique of Yvonne)
  ;-)

  Door Anonymous Luuq, Op 4 januari 2007 22:34  

 • Luc, verstuurd moet met een t

  Door Anonymous spellingschecker, Op 14 januari 2007 8:26  

Een reactie plaatsen<< Startpagina