vrijdag 19 januari 2007

Palawan

Aangekomen in El Nido hebben we weer een internetverbinding weten te vinden, hier dus weer een kleine update.

Nadat we in Puerto Princesa waren geland (nog nooit zo'n primitieve luchthaven gezien, bagage uitzoeken op de landingsbaan) zijn we gelijk doorgereisd naar Sabang aan de westkust van Palawan. Een ritje per afgehuurde van van ruim 2 uur over een hobbelweg. Waar hadden we dat ookal weer nog meer meegemaakt? ;-) Maar Sabang was de moeite, wit strand, palmbomen, en hutjes met uitzicht op de blauwe zee. Prachtig, maar nog geen snorkel plek. Wel goede golven om lekker in te zwemmen, daar kunnen ze bij Centre Parks een puntje aan zuigen :-) . Dicht bij Sabang ligt de ondergrondse rivier, in een Unesco natuurreservaat. Erg mooi om te bezoeken, helaas zijn we hier alleen bestolen... van onze lunch... door een aap. Nahja wel een leuke ervaring om zo bestolen te worden.

Na 3 nachten in ons primitieve hutje met alleen koud water en electriciteit van 18:00 tot 22:00 uur wilde we iets meer comfort en snorkel spots gaan opzoeken in El Nido. Een bootreis van 7 uur zou het worden. Het werden er 10. Volgens de folders een paradijs op aarde.

Ook hier was de werkelijkheid anders, geen wit strand met palmbomen, maar een klein, vies, opelkaar gepropt dorpje. Wel genoeg eilandjes met dag tripjes om te snorkelen. En resorts van 200 dollar p.p.p.n die wel die mooie standjes en eilandjes voor zichzelf hebben. Vandaag zijn we op pad geweest naar een betaalbaar ressort, een resort dat wel aan onze verwachtingen voldoet. En gevonden. Morgen verhuizen we naar het Dolarog beach resort. In de duurste, Big deluxe cottage, dat hebben we wel verdiend. Na 3 nachten in luxe pakken een vlucht in een 19 zitter van ITI (bekijk hier even de foto's onder about us) naar Manilla om nog even inkopen te doen en onze achtergelaten berschoenen etc. op te halen voordat we weer naar Nederland terugkeren.

Ohja. We hebben toch een foutje gemaakt met het landnummer, dat is niet 64 maar 63...
Denken we. Dus het juiste nummer moet zijn: +63 928 333 58 44

6 reacties:

 • hey broer. waarom heb je die kaart eigenlijk gekocht? hebben jullie uberhaupt smsjes ontvangen? een landcode zoek je toch ff op op internet? heeft lekker veel zin zo in jullie laatste week. ik heb vanochtend een sms gestuurd maar die heb je dus niet ontvangen? na zonde van de kosten dan.

  geniet nog ff want jullie komen al bijna terug!

  X zus

  Door Anonymous Anoniem, Op 19 januari 2007 19:22  

 • Ja he zus.. ik heb hier wel wat beters te doen dan landcodes te checken. Ik heb 1 sms gehad, van jou, ergens in het begin. Mijn smsjes naar nl komen ook niet aan. Maar ik kan er wel mee internetten en bellen. Wel handig om nu.nl te lezen, mail checken en soms om iets te reserveren. Tot snel. X Broer

  Door Blogger eEndje, Op 21 januari 2007 13:10  

 • He Wouter,

  OOk ik heb een extra sms bundel aan moeten schaffen. Ik hem me kapot zitten smsen man! Lekker dan.....

  Geniet nog even van jullie lekkere vakantie want hier gaat vannacht de eerste sneeuwbui vallen.....


  Groetjes!!!

  Door Anonymous Jappie, Op 21 januari 2007 14:10  

 • Oh ja,

  Check anders even kenuwlandcode.nl/fillipijnen.html
  (tip van de dag!)

  Door Anonymous Jappie, Op 21 januari 2007 14:12  

 • he broer, wat een prachtige foto's daar zal ik nu ook wel graag willen zitten.
  Heb je me mailtje nog ontvangen, want ik krijg als maar niks terug?
  Ik ga maar weer veder met leren voor me tentames, tot vrijdag. Geniet er nog even van.

  Dikke kus, zusje

  Door Anonymous Anoniem, Op 22 januari 2007 20:47  

 • Hoop dat jullie heerlijk bijkomen in het Dolarog beach resort.
  Wat ziet het er allemaal prachtig uit, jullie foto's zijn sowieso heel mooi.
  Veel plezier nog!
  Petra

  Door Blogger info, Op 23 januari 2007 7:49  

Een reactie plaatsen<< Startpagina