dinsdag 21 oktober 2008

Bestolen en bijna in de pan gehakt.

Kruger Park
Na een nacht vol wilde geluiden (van misschien wel een luipaard en een neushoorn?) ging in alle vroegte (03:30u) de wekker. Om 04:25u stonden we dan ook netjes klaar op het meeting point voor onze morning-drive. Dit zou onze eerste echte tocht door het Kruger Park worden… Maar het liep even anders. Wij wachtten en wachtten en begonnen om 04:45 al ongeduldig te worden. Tien minuten later kwamen er meer mensen en even leek het alsof wij de verkeerde verzameltijd hadden doorgekregen. Toen er eindelijk een ranger kwam, bleek deze de andere wachtenden op te halen voor een morning-walk. Na een telefoontje van deze ranger bleek dat ze gewoonweg vergeten waren om ons op te pikken. Wij waren diep teleurgesteld, want we hadden ons hier erg op verheugd en vooral waren we voor niets extreem vroeg opgestaan! Nog voor openingstijd van de receptie stonden wij er ons beklag te doen, met het volgende resultaat: de morning-drive werd omgeboekt voor de volgende dag en voor het ongemak kregen we (na wat aandringen van onze kant) er een night-drive voor die avond bij cadeau. Blij met dit resultaat (Als echte Nederlanders doet het ons natuurlijk goed iets gratis te krijgen) gingen we nu maar op eigen gelegenheid het park verkennen. We zagen gnoes, olifanten, giraffes, apen, impala’s, koedoe’s, bosbokjes, zebra’s, zwijntjes, struisvogels, waterbokken, steenbokken, nijlpaarden, waterbuffels, bromvogels, een gompou, saalbek-ooievaars, blauwsijsjes, een bruinarend, neushoornvogels, tarentaal, nimmersat en jawel: reigers. Overigens weten we niet overal de Nederlandse naam van, want we hebben een Afrikaanse brochure om alles in op te zoeken. Na een vroege barbecue vetrok om 17:00 de night-drive. We zaten in een truck met zo’n 25 personen en zagen eigenlijk niets bijzonders, behalve wat beesten die we toch al gezien hadden en dan ook nog die erg veel voorkomen. De volgende ochtend weer vroeg uit de veren, maar nu met meer succes. Deze morning-drive waren we slechts met z’n tweetjes met onze ranger. Hierdoor war er natuurlijk meer interactie en uiteindelijk ook een meer geslaagde drive, want we zagen nu ook neushoorns (wel heel ver weg), hyena’s en eindelijk ook een leeuw! Alleen de luipaard ontbrak nog echt aan ons wensenlijstje.

Na twee nachten in een tent te hebben geslapen vertrokken we naar een zuidelijker gelegen accommodatie, gelegen in het nattere deel van het park, wat ook een stuk toeristischer was: Lower Sabie. Onderweg reden we langs een bosbrand en zagen wel 3 tornado’s. Aangekomen in Lower Sabie ging het mis, we waren er al voor gewaarschuwd; we zijn bestolen. ’s Ochtends vroeg, 05:30u hoorden we gerommel. Het geluid kwam van vlak voor onze slaapkamerdeur.. Toen ik door had dat het niet een parkwachter of iemand van de schoonmaakdienst was sprong ik uit bed en trok de slaapkamerdeur open. En toen stond ik oog in oog met de dief, die verschrikt opkeek en snel wegrende. Snel maakten we de schade op: we misten 4 appels en 3 broodjes… De koelkastdeur stond nog wagenwijd open, doordat de dief zich zo snel uit de voeten maakte. Inderdaad, het was een aap die voorbij de omheining van het park was weten te komen. Dat die apen brutaal zijn, merkte ik ook later die ochtend, toen er een in de aanval ging en het gemunt had op de vanillepudding en de fotocamera, die ik beide stevig in mijn handen hield. Het werd een waar gevecht, want ik kreeg dat beest niet weggejaagd. Pas toen ik alles achter mijn rug uit het zicht hield droop hij gelukkig af. Verder hebben we nog genoten die laatste dag in het Kruger Park en nog een krokodil en twee poten en staart van een luipaard gezien. Yes, onze ‘big five’ was compleet!

Swaziland
Hierna gingen we op weg naar Swaziland, waar we slechts een nacht verbleven maar verder vlot doorheen reden. Het heeft een zeer afwisselend landschap en is daarom zeker de moeite waard. Onze accommodatie werd gerund door een Vlaamse dame, waar we gezellig de hele avond mee hebben geproken. De volgende ochtend nog even wat handcraft-stalletjes bezocht en daarna snel door naar St. Lucia.

St. Lucia
St. Lucia is gelegen aan een estuarium. Hier was voor ons een heuse villa geboekt, met 2 slaapkamers, 2 badkamers, satelliettelevisie, een enorme keuken en een behoorlijke huiskamer. Voor onze villa lag het zwembad, dus we waren van alle gemakken voorzien. Hier verbleven we twee nachten, waardoor we een dag hadden voor activiteiten in de omgeving. We besloten ’s ochtends te gaan kanoën. Dat was niet zomaar kanoën, maar we voeren tussen de krokodillen door. Dat is toch wel spannend hoor. De nijlpaarden moesten we op afstand blijven, want die zijn kennelijk, in tegenstelling tot de krokodillen, niet bang voor de kano’s. ’s Middags gewandeld langs de prachtige kust van Cape Vidal en op de terugweg door the Greater St. Lucia Wetland Park nog rooiribbokken gezien en van heel dichtbij een neushoorn! Dat was echt enorm indrukwekkend. Wat een enorm groot beest is dat zeg. En wat gaaf als zo’n beest op 3 meter afstand je auto langsloopt!

Shaka Zulu
Wie kent hem nog Shaka Zulu, de tv serie uit de jaren 80. Op weg naar Durban zijn we bij Shakaland geweest. Dit hebben we bijna met de dood moeten bekopen toen we gevangen werden genomen door de Zulu’s die ons in de pan met soep wilden stoppen. Gelukkig wisten we tijdens de ceremoniële dans op tijd te vluchten. Zie hier de opname van wat onze laatste momenten leken.
video

Shakaland is het dorp waar de opnames zijn gemaakt en is nu als toeristische attractie te bezoeken. We kregen een uitgebreide rondleiding waarbij alle Zulu-gebruiken in de praktijk werden getoond.

Nu zijn we aangekomen op onze huidige locatie, iets te noorden van Durban. Dit is een populair kustgebied vol met vakantieoorden. Helaas zit het weer tegen: het motregent en er is geen zon te zien. Morgen vertrekken we naar de binnenlanden in de richting van het Golden Gate Nationaal Park, waar we kunnen wandelen en overnachten in een hutje boven op een berg.

Groeten, Wouter en Angelique.

PS. Er volgen binnenkort meer foto's!

2 reacties:

 • Hey Rambo,

  Bevalt het daar een beetje in de boes boes?
  We zijn hier alvast het werk voor je aan het opstapelen op je bureau dus geniet er nog maar even van haha ;p.

  Met vriendelijke groeten,

  Jordi en de hele Zorgbalans ICT afdeling

  Nog veel plezier daar!

  Door Anonymous Jordi, Op 22 oktober 2008 13:43  

 • Hé Sjaak,

  Lekker bezig daar. Die staart en twee poten tellen niet. Met jouw kennis van de dierlijke anatomie kan het ook een pinguin zijn geweest.

  Doe ze de groeten daar; zeg maar dat we weer komen als we onze kinderen voor een week of twee kunnen onderbrengen bij goede vrienden. Weet je nog iemand?

  Wanneer ijn jullie weer terug? Ff foto's kijken en een biertje, lijkt me.

  Diederik & Irene

  Door Anonymous Anoniem, Op 22 oktober 2008 20:33  

Een reactie plaatsen<< Startpagina