woensdag 15 oktober 2008

Hello Zuid-Afrika

Hello Zuid-Afrika,
Wat een land! En wat een taaltje. Best goed te volgen als Nederlander. Het is gewoon oud Nerderlansch met wat aanpassingen hier en daar maar erg goed te volgen.

Maar goed, we zijn hier in alle gezondheid, zonder jetlag aangekomen. We werden hartelijk ontvangen bij de gate door onze reisorganisatie en bij ons hotel afgeleverd. De eigenaar was een gepensioneerde dominee die een mooi “cottage” heeft in Pretoria. ’s Avonds om 23:00 uur kregen we alles tot in detail uitgelegd over het hotel, tot de knopjes van de afstandsbediening van de televisie aan toe. Van alle problemen m.b.t de criminaliteit hebben we eigenlijk niets gemerkt.

De volgende ochtend heerlijk ontbeten, waarna een medewerker van de reisorganisatie ons een koelbox en braaiset (braai=bbq) kwam brengen en kwam assisteren met het ontvangen van de huurauto. Nu kon de trip echt beginnen. En dat was best lastig; links rijden. Je rijdt links, je zit rechts, schakelen is links, knipperlicht rechts enz. Telkens als we afsloegen ging de ruiterwisser aan, want die zit links. Maar oefening baart kunst.

Na een lange rit kwamen we aan bij onze nieuwe overnachting in White-River. Waar we ’s avonds heerlijk hebben gegeten onder het genot van een lekkere Zuid-Afrikaanse wijn en vroeg onder de wol zijn gegaan. Overigens kost hier een maaltijd (3 gangen, incl wijn) zo’n 15 euro, dat is nog leuk uit eten gaan.

Vanochtend vroeg op voor de prachtige panoramaroute met als hoogtepunt “Gods Window”. Tenminste dat was de planning, helaas had God vandaag een iets ander weertype in gedachten voor de panoramaroute waardoor alles in een dichte mist was gehuld. Helaas. Hebben we wel gelijk een goede reden om nog een keer naar Zuid-Afrika terug te gaan.
Verder richting de Blyde Rivier Canyon zaten we gelukkig wat lager en dus onder de wolken. Hier hebben we onderweg wel een mooie waterval en zogenaamde potholes(zie foto) gezien. Ook kwamen we nog apen tegen die over de weg aan het rennen waren.

In de middag bereikten we het Kruger Park, waar we nu in een luxe tentenkamp zijn. Onderweg hiernaartoe hebben we al olifanten, giraffen, zebra’s, steenbokjes en een koedoe gezien. Echt geweldig, ik voel me hier helemaal super! Zojuist de eerste keer gebruik gemaakt van onze braaiset. Morgen moeten we om 4:30 verzamelen voor een “game-drive” (safari). Het moet geweldig zijn, we hopen dan de eerste leeuw te ontmoeten.

Groeten vanuit het mooie Kruger Park, Zuid-Afrika, Angelique en Wouter.

1 reacties:

 • Hoi hoi,

  leuk hoor om al een heel verhaal te lezen, en wat gaaf dat jullie al zoveel dieren hebben gezien! Jullie zijn nu best dicht in de buurt van mijn tante, grappig idee!

  Geniet er lekker van en ik wacht op jullie volgende verhaal!

  Groetjes,
  Suus

  Door Anonymous Susanne, Op 15 oktober 2008 21:41  

Een reactie plaatsen<< Startpagina