dinsdag 28 oktober 2008

Het wordt steeds mooier en beter

Golden Gate
Het slechte weer van Durban achter ons latend reden we snel richting de Drakensbergen. Hier maakte we een tussenstop in het Royal Natal National Park waar onder andere het Amphitheatre is te zien: een indrukwekkend vorm van een berg in de vorm van jawel; een amfitheater.


Helaas was het weer enigszins heiig, maar toch hebben we mooie foto’s kunnen maken. Na een kleine wandeling van een uur moesten we helaas weer verder.

Toen we in de buurt van het Golden Gate National Park kwamen werden de landschappen steeds indrukwekkender. Doordat de zon al lager kwam te staan werden de kleuren ook steeds mooier. Na iedere bocht moesten we weer even stoppen voor een foto. Gelukkig bereikten we nog voor het donker onze bestemming. We sliepen 2 nachten in een mountain lodge. Dit is een gezellig houten hutje boven op een berg met geweldig uitzicht. Het deed een beetje Oostenrijks aan qua sfeer. Het was zeer ruim en luxe ingericht en afgelegen van verdere beschaving. We voelden ons er helemaal op ons gemak.
De volgende ochtend konden we natuurlijk niet anders dan gaan wandelen. We hadden onze zinnen gezet op een wandeling van 4 uur met gids naar een plek die de Cathedral’s Cave. Helaas bleek dit niet mogelijk, we moesten dit kennelijk ruim van te voren bespreken. Enige optie die overbleef waren meerdere korte wandelingen van ongeveer 1 uur. Helaas was het weer ondertussen behoorlijk bewolkt en waren de bergtoppen gehuld in een dikke mist. Daarom besloten we na één flinke wandeling vroeg terug te gaan naar onze sfeervolle berghut waar de openhaard ons lekker warm hield en het vlees van de barbecue onze magen vulde.
De volgende ochtend was het weer mooi en zonnig. Jammer genoeg moesten wij onze berghut inruilen voor een “rondavel” (ronde traditionele hut) beneden in het dal omdat de berghut slechts 2 dagen beschikbaar was.
Nadat we verkast waren hebben we de bergschoenen weer aangetrokken voor een 2e volle dag wandelen. Dit keer met adembenemende uitzichten, onmogelijk om op foto vast te leggen zoals we dit hebben ervaren. ’s Avonds de braai (barbecue) weer aan voor ons avondmaal en nog lekker lang bij een vuurtje genoten van de sterrenhemel op het zuidelijk halfrond.

Lady Grey
De volgende ochtend stond ons een lange rit te wachten naar het plaatsje Lady Grey. We reden onderweg door het grote niets. Lange rechten wegen door een heuvelachtig gebied met hier en daar steile rotsen/bergen. Enkel gras met hooguit wat koeien, verder niets, geen enkele vorm van beschaving zoals huisjes. Dit wel honderden kilometers lang. Ook weer erg mooi om te zien.


Toen we in Lady Grey aankwamen, werden we hartelijk ontvangen door een familie in hun “Comfrey Cottage”. Dat klinkt Engels en dat was het ook. Een mooie tuin vol bloemen waar enkele Alpaca’s (Lama soort) graasden (ok Alpaca’s zijn niet Engels) en prachtige cottage’s die luxe ingericht waren. Alles was tot in de puntjes verzorgd. De “bed and breakfast” wordt gerund door een gepensioneerd echtpaar en hun zoon, die alles met liefde deden, dat merkte je aan alles. Aangezien er op ons na nog 1 ander stel als gasten waren, kregen we ook alle service die we maar konden wensen. Omdat we vrij moe waren besloten we die namiddag onder het genot van een drankje lekker onderuit te zakken in de zon op het terras van onze cottage waar voor onze neus de Alpaca’s gezellig rond graasden. Heerlijk rustgevend. ’s Avonds kregen we een heerlijke maaltijd in het restaurant en daarna gingen we nog even nagenieten in de lounge waar de eigenares (Gerda) ons gezelschap hield. Dit leidde er toe dat we pas laat onder de wol gingen. Gelukkig hebben we prima geslapen; het voelde alsof we thuis waren.
Na de prima nachtrust moesten we helaas alweer verder. We lieten ons het ontbijt erg smaken en na een drukkie (knuffel) van Gerda en route-instructies voor de mooiste weg van de plaatselijke slager vertrokken we weer.

Addo’s National Elephant Park
Na een lange rit van bijna 7 uur kwamen we op onze huidige bestemming aan: Hopefield Country House, 15 minuten van Addo’s National Elephant Park vandaan. Alweer een pracht van een locatie. Een oude boerderij in stijl: Country House dus. Ook hier is alles goed verzorgd, we hebben een zeer ruime kamer en de eigenaar is erg vriendelijk. Aangezien het te laat was om iets te ondernemen hebben we de namiddag bij het zwembad doorgebracht.
De volgende ochtend moesten we ons enigszins haasten om op tijd te zijn voor onze gamedrive. En je raad nooit wat we zagen… Olifanten, lot’s of them. Wel honderd tegelijk bij een drinkplaats alwaar ze in de hitte lekker een modderbad namen. Erg leuk om te zien. Na de gamedrive zijn we zelf ook met de auto het park ingereden waar we met name nog meer olifanten en veel schilpadden zagen.
’s Avonds was het dan zover, we konden dan eindelijk de Zuid-Afrikaanse traditionele keuken proeven. We kregen Bobotie voorgeschoteld, een mengsel van gehakt, gedroogd fruit en curry met rijst. Erg lekker.

Vandaag gaat de reis weer verder richting Knysna, een kustplaats met wederom veel natuur.

Groeten, Angelique en Wouter

2 reacties:

 • Hey Wouter & Angelique,

  Leuk om jullie verhalen zo te lezen! Volgens mij vermaken jullie je daar prima! Ben beniewd naar de foto's straks!

  Groetjes Jolanda

  Door Anonymous Anoniem, Op 28 oktober 2008 11:30  

 • Wow...wat een onwijs mooie foto's zeg! Ben wel jaloers hoor! Geniet er nog lekker van!

  Liefs Suus

  Door Anonymous Susanne, Op 28 oktober 2008 21:43  

Een reactie plaatsen<< Startpagina